Az ózonos ingatlan fertőtlenítő eljáráshoz ózongenerátorokat helyezünk el a helyiségben, amik a beállított paramétereket figyelembe véve elvégzik az ózonos fertőtlenítés menetét. A kezelés időtartama a helyiség méretétől függően 60-240 percet is igénybe vehet. Az ózonos fertőtlenítés idején a helyiségben nem szabad tartózkodni. Növényeinket, háziállatainkat is el kell távolítani a kezelni kívánt helyiségekből. Az ózon az egyetlen olyan fertőtlenítő eljárás amely berendezett lakásokban, irodákban is biztonsággal és hatékonyan alkalmazható akár a koronavírus ellen is.

ingatlan ózonos fertőtlenítés
A kép illusztráció!

Ózonos ingatlan fertőtlenítés a gyakorlatban

Az ózon gáznemű anyag. Nem hagy foltot a berendezési tárgyakon, textíliákon, nem károsítja a berendezési tárgyakat és nem okoz elváltozást az élelmiszereken. Az ózonos ingatlan fertőtlenítés viszonylag rövid ideig tart és szakaszolva szobánként is elvégezhető. A kezelések végén a visszamaradt ózon átalakul oxigénné. Egy alapos szellőztetést követően (30 perc) biztonságosan visszatérhetünk a helyiségeinkbe. Ingatlanán kívül kérhet ózonos fertőtlenítést az autójába is!

Az ózongenerátor használata előtt

Az ózongenerátor használata előtt megbizonyosodunk, hogy az élő növények és állatok el vannak távolítva a kezelendő helyiségekből és emberek sem tartózkodnak ott. A festményeket, akváriumot is célszerű letakarni. A kellemetlen szagforrásokat is eltávolítjuk. A nyílászárókat lezárjuk. Az ózongenerátort a helyiség közepére helyezzük és bekapcsoljuk a készüléket a kezelendő légköbméter mennyiségének megfelelő időtartamra. Ha szükséges külön ventilátorokkal segítjük elő az ózon megfelelő koncentrációját a helyiség/ek minden területén.

ózon generátor
A kép illusztráció!

Az ingatlan fertőtlenítés után készülékünk automatikusan kikapcsol a beállított időtartam lejárta után. Ezt egy 60-90 perces behatási idő kíséri, mely lejárta után szabad csak védőfelszerelés nélkül belépni a kezelt területre. A fennmaradó ózon maximum 60 perc alatt oxigénné alakul, tehát semmilyen mérgező anyag nem marad utána. 15-30 perces szellőztetés után ismét birtokba vehető a terület. A kezelés után jellegzetes szag keletkezik, mely szellőztetéssel könnyen megszüntethető.

A szolgáltatások árait itt találja meg! Hívjon minket bizalommal vagy írjon üzenetet a kapcsolat menüpontot használva!

Ózonos fertőtlenítésre van szüksége?